Werkwijze ROALD tuindesign

Bij het ontwerpen van stijlvolle tuinen komt veel kijken. Een mooie tuin blijft een belevenis, elk seizoen opnieuw en op elk moment van de dag. Wij geven u graag inspiratie!

Werkwijze stap 1 - Tuinontwerp

1. Intake

Als uw aanvraag past bij onze mogelijkheden, dan volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt plaats bij u op locatie of in onze showroom. We bespreken wat we voor u kunnen betekenen en nemen uw wensen en ideeën uitgebreid door. Denk aan bouwkundige elementen in de tuin of een zwemvijver.

Op basis hiervan stellen we een offerte op. Hierin staan alle benodigdheden en stappen omschreven waarmee we het ontwerp en plan kunnen realiseren. 

Bekijk onze projecten

concept-tuinontwerp-1.png

2. Concept tuinontwerp

We meten allereerst uw locatie nauwkeurig op en inventariseren de situatie ter plaatse. Met uw wensen en onze mogelijkheden in gedachten gaan we aan de slag met een passend ontwerp. Tijdens dit creatieve en vakkundige proces ontstaat een compleet 2D-ontwerpplan op schaal, waarin lijnen, vormen, materialen en accessoires nauwkeurig zijn verwerkt. Indien gewenst stellen we een 3D-plan voor u op. Het eerste ontwerp met sfeerimpressie presenteren we in onze showroom. 

Daarna werken we het tuinontwerp verder uit en starten we met het maken van een begroting. Deze stellen we samen met onze projectleider op. Vervolgens stellen we binnen de offerte van het tuinontwerp een verlichtingsplan, een tekening van kabel- en leidingwerken, een technische tekening, een bouwkundige tekening voor bijvoorbeeld zwembad of bijgebouw en een uitgebreid beplantingsplan op. Dit geheel vormt het definitief ontwerpplan en wordt met een afsluitend gesprek aan u gepresenteerd en besproken.

stap-3-materiaal.png

3. Materiaaladvies

Aan de hand van het ontwerp bepalen we de stijl van de tuin en krijgt u uitgebreid advies over de diverse materialen. Ook maken we keuzes voor de verschillende bouwkundige elementen, accessoires en verlichtingsarmaturen.

Om tot de juiste keuzes te komen, bieden we u in deze fase de mogelijkheid een bezoek te brengen aan onze leveranciers. Voor het juiste type beplanting brengen we indien gewenst een bezoek aan de kweker.

stap-4-planvorming.png

4. Planvorming

Is het ontwerp geheel naar wens en dus definitief? Zijn de materialen gekozen? Dan volgt een uitgebreide en overzichtelijke offerte die opnieuw met u wordt besproken.

Na uw goedkeuring, stellen we in overleg met u een planning op voor de realisatie van uw tuin. Onze projectleider en voorman, die het werk uitvoeren, dragen zorg voor een juiste voorbereiding.

Tuinontwerp (1).jpg
Tuinontwerp (2).jpg
fotoblok-3.jpg
4-tuinontwerp.jpg
Tuinontwerp (4).jpg
Tuinontwerp (6).jpg
Tuinontwerp (5).jpg
NvdBerg-1.jpg
 • Mari Jonker

  ★★★★★
  'We kwamen bij Roald met de wens om een zwemspa en een spa in te bouwen in onze tuin en de vijver aan te passen. In het ontwerp wat Roald maakte kwamen alle wensen terug en méér.'

 • Rob Ruiterman

  ★★★★★
  ‘Na lang zoeken dit bedrijf gevonden en gelukkig hadden ze toch nog tijd voor ons. Roald heeft onze wensen vertaald in een mooi plan en samen de puntjes op de i gezet. Het plan met verrassende elementen die we zelf nooit bedacht hadden. Veel meer beplanting dan gedacht, maar dat staat nu prachtig.’

 • Wouter Ruijssenaars

  ★★★★★
  'Wat een geweldig team is het ROALD-team. Van het ontwerpen van onze tuin, waarbij het persoonlijke contact met Roald, de flexibiliteit en mogelijkheid voor eigen ideeën die alle ruimte kregen, centraal stonden, tot het aanleggen en bouwen waarbij de strepen op een tekening ineens concrete items werden.'

Bent u er klaar voor?

Wij geven u graag inspiratie tijdens een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak

Scroll naar boven