Overkapping in de tuin voor een langere zomer buiten

Een stijlvolle, gezellige en moderne overkapping welke volledig aansluit op de uitstraling van de prachtige tuin in Rijen.

  • Realisatie: 1e kwartaal 2021
  • In voorbereiding: vanaf najaar 2020
  • Afmeting buitenruimte: 439 m2
Home ›› Projecten ›› Overkapping In De Tuin

overkapping in de tuin 4

overkapping in de tuin 5

Met een overkapping in de tuin verlengt u uw zomer en geniet u met goed en slecht weer van het buiten zijn.

Bij dit project in Rijen was de wens om de nieuwe tuin om te toveren naar een stoere, robuuste, moderne en groene tuin.
Daarnaast moest de tuin goed passen bij de vrijstaande woning en geschikt zijn voor het hele gezin.

Een luxe overkapping die van alle gemakken is voorzien.

Overkapping in de tuin in Rijen

Wilt u een plek in de buitenlucht waar u het hele jaar door kunt genieten? Dan is een overkapping in de tuin zeker iets om te overwegen. We willen u met dit tuinontwerp graag inspireren.

Op deze pagina leest u alles over het tuinproject waarbij het stuk lege kavel is voorzien van bestrating, beplanting en een luxe overkapping op maat. Het stuk grond is veranderd in een moderne, functionele, en strakke tuin die voldoet aan de wensen van de bewoners.

overkapping in de tuin 7

overkapping-in-de-tuin-8-met-logo

Overkapping in de tuin zorgt voor extra woonoppervlakte

Bij ROALD tuindesign zien we vaak tuinen voorbij komen die met weinig inbreng geupgrade kunnen worden naar een rustige, strakke tuin. Wanneer u op een andere manier de ruimte in uw tuin benut, creëert u meer ruimte voor extra groen én een fijne plek om te loungen en genieten.

Bij dit project is de lege vlakte omgebouwd tot een tweede woonkamer. De grote overkapping wordt gebruikt als plek waar er met het gezin en vrienden geborreld, gedronken, gegeten en gekletst kan worden. Want dankzij de open haard en sfeervolle verlichting kunnen zij zowel in de zomer als lente, herfst en winter buiten genieten. Het is een aangename plek waar de Brabantse gezelligheid helemaal tot zijn recht komt. En... een prachtige eyecatcher in de buurt.

Om de ‘tweede woonkamer’ extra gezellig te maken, hebben we een zwarte bar met koelkast en spoelbak aangebracht. Vrienden en familie maken hier dankbaar gebruik van.

Materiaalkeuze en beplanting

De terrasvloeren zijn voorzien van keramische tegels. Aansluitend hebben we hier gebakken klinkertjes in hetzelfde kleurenpallet als de gevel van het huis aangelegd. Woning en buitenruimte sluiten op deze manier goed bij elkaar aan; een modern, samenhangend geheel. In de tuin zijn meerdere functionele terrassen ontstaan waardoor er veel ruimte is voor exclusief groen, zoals een Pinus (pijnboom) in het gazon, grote meerstammige bomen en een olijfboom.

In de tuin staan ook plantenbakken met substiele randafwerking die gemaakt zijn van cortenstaal. Dit is een sterke metaallegering bestaande uit een combinatie van verschillende metalen. De roestlaag zorgt voor een vertraagd roestproces en geeft bescherming tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Cortenstaal is onderhoudsvriendelijk en past in iedere tuin.

Lariks is het materiaal dat is gebruikt voor het bijgebouw. Hiernaast liggen grote Oud Hollandse betontegels. De tegels zorgen voor een ruimtelijk en natuurlijk effect. In het naastgelegen gazon liggen brede staptegels waarvan de kinderen graag gebruik maken. Via de tegels lopen zij zo naar de ingebouwde trampoline of schommel. Verder beschikt de tuin over automatische ledverlichting en een volautomatisch beregeningssysteem. De installatie voorziet de tuin automatisch van water, dus ook als de bewoners langere tijd van huis zijn.

overkapping in de tuin 6

★ ★  ★ ★

Ook een overkapping in de tuin?

Team-ROALD-tuindesign-5

Bel ons gerust op 079 - 20 350 20

Contact opnemen

Meer terras aanleg ...

Het buitenleven blijft een belevenis. Elk seizoen opnieuw en op elk moment van de dag. Laat je verrassen door onze tuinprojecten!

Scroll naar boven