Overkapping in de tuin voor een langere zomer buiten

Een stijlvolle, gezellige en moderne overkapping welke volledig aansluit op de uitstraling van de prachtige tuin in Rijen.

 • Realisatie: 1e kwartaal 2021
 • In voorbereiding: vanaf najaar 2020
 • Afmeting buitenruimte: 439 m2
Home ›› Overkapping In De Tuin

overkapping in de tuin 4

overkapping in de tuin 5

Met een overkapping in de tuin verlengt u uw zomer en geniet u met goed en slecht weer van het buiten zijn.

Bij dit project in Rijen was de wens om de oude tuin om te toveren naar een stoere, robuuste, moderne en groene tuin.
Daarnaast moest de tuin goed passen bij de vrijstaande woning. En dat is gelukt! Lees en kijk snel verder!

Een luxe overkapping die van alle gemakken is voorzien.

Overkapping in de tuin in Rijen

Wilt u een plek in de buitenlucht waar u het hele jaar door kunt genieten? Dan is een overkapping in de tuin zeker iets om te overwegen.

In dit artikel leest u alles over ons project in Rijen. De wens was om de oude tuin te upgraden naar een strakke tuin met meerdere functies voor het hele gezin. Ook zou dit een mooie oplossing zijn om de ongebruikte ruimte naast de woning eens goed te benutten.

overkapping in de tuin 7

overkapping in de tuin 8

Overkapping in de tuin zorgt voor extra woonoppervlakte

Bij ROALD tuindesign zien we vaak wat oudere tuinen voorbij komen die met weinig inbreng geupgrade kunnen worden naar een rustige, strakke tuin. Wanneer u op een andere manier de ruimte in uw tuin benut, creëert u meer ruimte voor extra groen én een fijne plek om met uw gezin te genieten.

Bij dit project is het ongebruikte stuk grond dat naast de tuin lag omgebouwd tot een tweede woonkamer. De grote moderne veranda wordt nu gebruikt als plek waar er met het gezin en vrienden geborreld, gedronken, gegeten en gekletst kan worden. De Brabantse gezelligheid komt hier helemaal tot zijn recht. Het is een prachtige eyecatcher in de buurt.

Neem contact op

Om de ‘tweede woonkamer’ extra gezellig te maken, hebben we een zwarte bar met koelkast en spoelbak aangebracht. Vrienden en familie maken hier dankbaar gebruik van. En met de open haard en sfeervolle verlichting genieten zij naast lange zomeravonden ook van lange lente-, winter- en herfstavonden!

Materiaalkeuze en beplanting

De terrasvloeren zijn voorzien van keramische tegels. Aansluitend hebben we hier gebakken klinkertjes in hetzelfde kleurenpallet als de gevel van het huis aangelegd. Woning en buitenruimte sluiten op deze manier goed bij elkaar aan; een modern, samenhangend geheel. In de tuin zijn meerdere functionele terrassen ontstaan waardoor er veel ruimte is voor exclusief groen, zoals een Pinus (pijnboom) in het gazon, grote meerstammige bomen en een olijfboom.

In de tuin staan ook plantenbakken met substiele randafwerking die gemaakt zijn van cortenstaal. Dit is een sterke metaallegering bestaande uit een combinatie van verschillende metalen. De roestlaag zorgt voor een vertraagd roestproces en geeft bescherming tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Cortenstaal is onderhoudsvriendelijk en past in iedere tuin.

Lariks is het materiaal dat is gebruikt voor het bijgebouw. Hiernaast liggen grote Oud Hollandse betontegels. De tegels zorgen voor een ruimtelijk en natuurlijk effect. In het naastgelegen gazon liggen brede staptegels waarvan de kinderen graag gebruik maken. Via de tegels lopen zij zo naar de ingebouwde trampoline of schommel. Verder beschikt de tuin over automatische ledverlichting en een volautomatisch beregeningssysteem. De installatie voorziet de tuin automatisch van water, dus ook als de bewoners langere tijd van huis zijn.

overkapping in de tuin 6

Project Rijen

 • Door gebruik te maken van vaste dubbelglas raampartijen (steel look) en een glazen schuifwand zit je het hele jaar door comfortabel.
 • De gelegaliseerde parketvloer van Padoek is onzichtbaar bevestigd met B-fix clips.
 • De zijtuin, die eerst geen functie had, is nu mooi opgenomen in de tuin.

Neem contact op

Voordelen van een overkapping

 • De waarde van uw woning kan stijgen. Daarmee verdient u de overkapping op termijn vanzelf terug.
 • Met een overkapping in de tuin kunt u uw tuinmeubels in de winter lekker laten staan.
 • Het besparen van energie kan beginnen; een overkapping in de tuin werkt namelijk isolerend!
 • Minder onderhoud aan ramen en deuren.
 • Duurzaam en een lange levensduur; er worden goede materialen gebruikt die weinig onderhoud vergen.

Uw eigen overkapping in de tuin?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw tuin? Wij komen graag eens bij u langs om de tuin te bekijken en samen te kijken naar de beste, mooiste oplossing.

★ ★  ★ ★

Ook een overkapping in de tuin?

Team-ROALD-tuindesign-5

Bel ons gerust op 079 - 20 350 20

Contact opnemen

Meer terras aanleg ...

Het buitenleven blijft een belevenis. Elk seizoen opnieuw en op elk moment van de dag. Laat je verrassen door onze tuinprojecten!

Scroll naar boven